Saint John, New Brunswick, CANADA

Saint John, New Brunswick, CANADA

Om de twee jaar organiseert IATA een gelijkaardig festival, telkens op een andere locatie, ergens ter wereld. Dit festival valt telkens tussen de edities van het wereldtheaterfestival ‘Mondial du Théâtre’, dat om de 4 jaar plaatsvindt in Monaco. Eerdere edities van dit evenement vonden plaats te Westouter in België in 2015, te Tromso in Noorwegen in 2011, te Masan in Zuid-Korea in 2007.
Het volgende IATA International Amateur Theater Festival wordt georganiseerd in Saint John, New Brunswick, Canada, van 26 augustus tot 1 september 2019.

 

OPENDOEK, dat lid is van IATA, wil ook amateurtheatergroepen uit Vlaanderen aansporen om zich kandidaat te stellen om deel te nemen aan dit internationale festival. Het thema van het festival is ‘Diversiteit’. Wat niet betekent dat dit ook het thema van je voorstelling moet zijn, daar ben je vrij in. Voorstellingen die binnen het thema passen hebben echter een streepje voor bij de selectie. Vermits het een internationaal festival is, gaat de voorkeur naar visueel sterke opvoeringen die weinig tekst- of taalgebonden zijn, met een maximum duur van 60 minuten.

 

Het organiserend comité staat in voor de kosten voor accommodatie van de deelnemende groepen. Het aantal leden per groep is niet gelimiteerd, maar het comité betaalt enkel de kosten voor accommodatie en maaltijden tot 8 personen per groep en dit enkel voor de duur van het festival. Deze personen moeten wel verbonden zijn aan de voorstelling, als acteur, regisseur, techniekers; het aantal techniekers mag niet meer zijn dan 3 personen.

Voor de reiskosten naar Saint John en terug is de deelnemende groep zelf verantwoordelijk.

 

(Noot: de Vlaamse overheid voorziet een financiële tegemoetkoming in de reiskosten van amateurkunstenaars die deelnemen aan een internationaal evenement. Meer info vind je via http://www.sociaalcultureel.be/volwassenen/intprojecten_subsidievoorwaarden.aspx )

 

De deadline om je kandidatuur in te dienen is 31 oktober 2018. Het deelnameformulier (opgesteld in het Engels) kan je hier downloaden: 

Saint John deelnameformulier

 

Het zo volledig mogelijk ingevulde formulier stuur je terug naar:

AITA/IATA

International Amateur Theatre Festival Saint John

c/o: 112 Princess Street

Saint John, NB, Canada

E2L 1K4

 

Of via e-mail aan: festival@iata-sj.ca

 

Wanneer je als groep geselecteerd bent, krijg je hiervan een bericht tegen 10 december 2018.

 

Het festivalreglement (in het Engels) kan je hier downloaden: 

Saint John festivalreglement

 

 

Voor meer informatie over Saint John en hoe er te geraken, verwijzen we naar de Discover Saint John website.

(Opgelet, het festival vindt plaats in Saint John, New Brunswick en niet in St. John, Newfoundland. Verwar deze twee steden niet wanneer je een vlucht of verblijf wil boeken. De beste verbindingen naar Saint John, New Brunswick zijn Montreal, Toronto en Halifax.)

 

Naargelang de voorbereidingen van het evenement vorderen vind je meer Informatie over de geselecteerde voorstellingen, workshops, praktische informatie, randevenementen en mogelijke bezienswaardigheden in de buurt, enz. op de website en de facebook-pagina van IATA. Voor het amateurtheater wordt dit hoe dan ook hét internationale top-evenement van 2019.