18 april 2021 - 14:00

Arne Sierens mag als eerste gast de spits afbijten. Arne is een Vlaamse theatermaker en auteur. Hij groeide op in de Gentse volkswijk Brugse Poort en richtte samen met Johan Heldenbergh het theatergezelschap Compagnie Cecilia op.

 

Arne was actief, zowel als acteur als regisseur, bij NTG, Arena en Arca, Blauwe Maandag Compagnie en het Nieuwpoorttheater.  Naast zijn werk voor theater heeft Sierens ook een sterke band met film. Zo werkt hij vaak met Felix Van Groeningen en was hij co-scenarist voor zijn films 'Dagen zonder lief' (2007) en 'Belgica' (2015).

 

Zijn theaterteksten sleepten al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Taalunietoneelschrijfprijs en de Louis Paul Boonprijs. Niet toevallig behoort hij dan ook tot één van de meest gespeelde auteurs in het Vlaamse amateurcircuit.

 

Concreet 

Na de reservatie van je virtuele zitje, ontvang je een bevestigingsmail. Een week voor de activiteit ontvang je een zoom-link waarmee je de dag zelf kan deelnemen.
 

We splitsen deze sessie van Scriptease op in 2 delen.

We beginnen plenair waar we ons laten inspireren door Arne Sierens en gastacteurs Tanya Vandezande en Lien Thys die live aan de slag gaan in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas.
 

Tijdens het tweede uur splitsen we ons in kleinere groepen. Onder begeleiding van OPENDOEK-medewerkers lezen, onderzoeken en discussiëren we de voorgestelde theaterteksten. Uiteraard komt Arne Sierens af en toe even langs om te antwoorden op al je vragen.