What are you looking for?

Schrijven en vertellen

 
Where

Cultuurhuis De Keizer, Neerstraat 11, 8810 Lichtervelde

When

Zaterdag 9 + zondag 10 december
10:00 > 17:00

Prices

Standaard - €85.00
Standaard -26 jaar - €50.00
OPENDOEK-lid - €70.00
OPENDOEK-lid -26 jaar - €42.00
Deelname + lidmaatschap - €84.00
Deelname + lidmaatschap -26 jaar - €49.00

Teacher

Barbara Van den Eynde & Tom Van Mieghem

Schrijf je graag en vloeien de beelden als verhalen uit je pen? Ben je benieuwd hoe die verhalen klinken wanneer je ze vertelt voor luisterende oren? Hoe de woorden weer beelden worden in contact met een levend publiek? Of vertel je graag en maak je je beelden tot schilderijen in de hoofden van je luisteraars? Ben je benieuwd hoe je die beelden kan vangen op papier, zodat je aan de slag kan met zelfgeschreven materiaal?

In deze workshop word je een weekend ondergedompeld in twee werelden. Onder begeleiding van een schrijfdocent ga je inspirerende teksten neerpennen. Een professioneel verteller is je gids om die teksten tot leven te wekken en ze te vertellen voor een publiek.

Barbara Van den Eynde volgde de Schrijvers Academie en de opleiding tot docent bij Creatief Schrijven. Sinds 2006 is ze aan de slag als schrijfdocent. Ze volgde verschillende cursussen aan de Vertelacademie in Utrecht. Tom Van Mieghem begon als poppenspeler, later kwam hij uit bij een andere passie: verhalen vertellen. Nu gaat Tom dagelijks op pad met zijn verhalen, soms alleen, vaak vergezeld van muzikanten of andere vertellers. Tom begeleidt workshops vertellen en poppenspel. Hij is docent voor de Nederlandse vertelacademie en coacht collega-vertellers. De schrijver en de verteller, misschien huizen ze wel in één hoofd!

i.s.m. Creatief Schrijven

More courses

20220710 SOW Niemandsland Anna Borodikhina c Isaac Ponseele 3

Slam Poetry

Volwassenen
From 13 November 2023
Tekst
Slam poetry, dat zijn rake boodschappen die worden afgevuurd als sterke staaltjes van woord- en ritmegebruik. Alleen voor bovenaardse woordengoochelaars die nog nooit van podiumvrees ...
Read more
2023 Theaterbib c Daria Miasoedova4

Door het bos van de Theaterbib

Volwassenen
Wednesday 29 November 2023
Tekst
Een groep wordt gevormd en is klaar voor een nieuwe voorstelling. Alles staat of valt met de keuze van een geschikt stuk … Maar hoe pakken we dit nu het beste aan?
Read more

Receive all updates about OPENDOEK via our newsletter (in Dutch)