Waar ben je naar op zoek?

Gelegenheidsvoorstelling

De Brugse Inslag - gelegenheidsvoorstelling

Waar

Stadsschouwburg
Vlamingstraat 29, 8000 Brugge

Wanneer
  • 30 oktober 2023 20:00 - 22:00
Prijzen
Standaard - € 18,00
OPENDOEK-leden - € 15,00
-26 jaar - € 12,00
Van en met:

BIES, Conservatorium Brugge, Het Magisch verbond, Kunst Adelt Steenbrugge, Samen Op de Planken , Theatergroep Eurowash, Toneelkring Werkgroep 66, vzw Speling en Vertelcollectief De Op-Lichters

Naast de pareltjes van het reguliere programma is er een gelegenheidsvoorstelling met Brugse gezelschappen. Een revue waarbij 9 gezelschappen de kans krijgen om hun ding te doen.

Naast de zeven pareltjes van het reguliere programma is er een gelegenheidsvoorstelling met Brugse gezelschappen. Toen OPENDOEK een oproep lanceerde bij de plaatselijke verenigingen om ‘iets’ samen te doen, kwam daar massaal reactie op. Dat ‘iets’ mondde uit in een revue waarbij elke groep de kans krijgt om hun ding te doen. Negen gezelschappen wensten deel te nemen en vormden samen een groep van ongeveer 50 enthousiastelingen, variërend in leeftijd, achtergrond en ervaring. Zo bestaat de Brugse Inslag, naast twee teksttheatergroepen, uit een improvisatiegezelschap, een vertellerscollectief, een goochelact, de academie, een jongerengezelschap en twee inclusieve gezelschappen.

Om deze eclectische groep - en de vele ideeën die zij hadden - tot een presentabel geheel te smeden, sprak OPENDOEK professioneel theatermaker Ruud Gielens aan. Zoals hij het zelf formuleert: “Lokale theaterliefhebbers krijgen zo de kans om hun talenten, van improvisatietheater over vertelkunst tot musical en alles daartussen, tentoon te spreiden in een entertainende en diverse revue.” Ruud heeft ervaring met theater uit de vrije tijd en probeert zoveel mogelijk niches en barrières weg te werken. Als 13-jarige toneelliefhebber speelde hij trouwens zelf ooit op het Landjuweelfestival.

Presentator van dienst is de welgekende Han Coucke, West-Vlaming, acteur en stand-up comedian die op zijn kenmerkende, komische wijze het geheel aan elkaar praat.

Genre: Revue
Regie:
Ruud Gielens
Presentatie: Han Coucke
Muziek: Kris Ercken

Koop tickets
Extra voorstellingen

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!