Annemarie De Bruijn (Het Vijfde Bedrijf, NL)

Op Visite! (Paying a Visit)

In 2008 zijn Kamilla Hensema en Annemarie de Bruijn gestart met het maken een voorstelling. 
Niet in het theater maar bij de mensen thuis. Niet in een straat maar in de gangen van een verzorgingshuis.

Op Visite! is een intiem theaterproject met oude mensen in de hoofdrol. Niet de ouderdom wordt belicht, maar hun leven staat in de spotlight. Zij vertellen verhalen uit hun persoonlijke geschiedenis, op een manier die hen past; in beeld gevat of puur verteld. Dit doen zij in het decor van hun eigen woning, waar het publiek Op Visite komt.

Op Visite! is een theatrale route die onder regie van verschillende theatermakers, met een verscheidenheid aan disciplines, is samengesteld en vormgegeven. Het totaal vormt een voorstelling over mensenlevens en de herinnering daaraan gebracht door mensen die tussen de 80 en 100 jaar oud zijn.

 

Annemarie de Bruijn zal tijdens de workshop vertellen over de ontstaansgeschiedenis van Op Visite! en over hoe zij theater maakt zonder dat mensen acteren.

A.d.h.v. beeldmateriaal en voorbeelden krijgt u een goed beeld van dit project en is er vooral ruimte om in gesprek te gaan over het onderwerp, ouderen en theater, met het project Op Visite! als leidraad en het belang van de herinnering voor oud én jong.