Seppe Baeyens (Ultima Vez, BE)

Aan de hand van improvisaties gaan we op zoek naar een pure, intuïtieve en natuurlijke manier van bewegen. Staan, stappen en lopen - als de meest democratische en toegankelijke bewegingstaal - vormen de basis van dans. Met eenvoudige choreografische principes zoals een punt, een lijn, een cirkel, een diagonaal, relatie, individu en impuls creëren we als het ware een blokkendoos, een open structuur waarmee we het bewegingsmateriaal gaan verbinden en ordenen in tijd en ruimte. Anderzijds gaan we op onderzoeken we het begrip `communicatie` als voorwaarde om tot dans te komen. 

Hoe leg ik oogcontact met anderen? Hoe kan ik alert blijven de andere in de groep? Hoe kunnen we samen de ruimte delen? Deze vragen en bewegingen vormen de sleutel in het ontwikkelen van een ‘sociale’ choreografie.

 

In de periode 2016-2017 ontving Seppe Baeyens een beurs van de Vlaamse Gemeenschap om onderzoek te doen naar (podium)ruimte en co-auteurschap binnen hedendaagse dans. De output van dit onderzoek is te zien in Baeyens’ nieuwe dansvoorstelling INVITED. Deze voorstelling ging in première in het voorjaar van 2018, vertrekt op tour langsheen verschillende binnen- en buitenlandse theaterhuizen en is geselecteerd voor het Theaterfestival 2018.